Petra van Instarieur, de meeste kennen mij inmiddels wel aardig. Maar wie ben ik nou eigenlijk? Waar kom ik vandaan en waar heb ik mijn passies gevonden?

Oosthuizen

Ik ben geboren in Oosthuizen, en ja nu zal je de vraag wel hebben zoals 99% van de bevolking. Waar ligt dat? Dat is een dorpje, vlakbij Volendam / Purmerend. Ik wist nooit wat ik wilde gaan doen en wat bij mij paste. Naast mijn studie Facilitair Leidinggevende, ben ik bij Van der Valk in Volendam gaan werken. Hier heb ik 2,5 jaar gewerkt en daar ontstond mijn passie voor de horeca. Ik kan wel zeggen dat dat mij heeft gemaakt tot de persoon wie ik nu ben. Ik heb mijzelf daar erg leren kennen. Op het moment dat mijn diploma in zicht was, wist ik nooit of ik überhaupt verder wilde studeren. Uiteindelijk ben ik bij de hogere Hotelschool terechtgekomen in Leeuwarden.

Leeuwarden

Het moment kwam daar, ik was 19 jaar en ik ging op mijzelf wonen. Samen met mijn beste vriendin ben ik naar Leeuwarden verhuisd. Ik vond mijzelf het type dat tot haar 25e bij haar ouders bleef wonen. In die periode had ik een onwijs mooie kamer gevonden, echt wel een van de mooiste studentenkamers die op de Leeuwardse markt is. Vervolgens heeft mijn lieve vader deze kamer omgetoverd tot een prachtige kamer, met zelfs een eigen keuken. Eenmaal begonnen op school heb ik een fantastische studententijd gehad. Ik kan wel zeggen dat ik écht een studente ben geweest. Maar uiteindelijk paste studeren totaal niet bij mij en heb ik na twee studies besloten om maar te stoppen en fulltime te gaan werken. Wat mij in Leeuwarden hield, terwijl ik bijna niemand in Leeuwarden heb, is uiteindelijk toch wel echt Myrdin geweest.

Doppio

Tot op heden werk ik bij Doppio Espresso. Hier werk ik als barista en assistent bedrijfsleidster. Ik kan zeggen dat ik het hier erg naar mijn zin heb. Ik kan mijzelf ontwikkelen in aspecten waarvan ik niet wist dat ik dat op deze leeftijd al kon doen. Horeca is meer dan alleen bedienen en bij Doppio heb ik echt een passie gevonden voor koffie. Ondanks dat ik geen koffie drink, vind ik het erg interessant. Vooral latte art ben ik erg onder de indruk van. Na een halfjaar kan ik mijzelf wel een echte barista noemen en kan ik al een aantal mooie creaties maken.

Instagram

Ondanks dat ik nu een fulltime baan heb ben ik op zoek gegaan naar wat mij écht Petra maakt. En dat was toch wel mijn stiekeme passie, interieur. Naar obsessief bij andere accounts gekeken te hebben heb ik uiteindelijk de stap gezet en een Instagram account gemaakt. Nadat ik eenmaal was begonnen ben ik tot nu toe niet te stoppen geweest. Ik vind het heerlijk om een dag te winkelen om spullen te scoren voor de perfecte budget-tip en natuurlijk de foto’s die het opleveren. Na een halfjaar heb ik besloten om het roer om te gooien en een andere stijl toe te passen op onze feed. De kleuren sluiten perfect bij elkaar aan en de details zijn hierdoor nog mooier te zien. Ik vind het heerlijk om Instarieur steeds verder te ontwikkelen.

Het is fijn om mijn vrije tijd in Instarieur te stoppen en de mensen daaromheen. De contacten die ik daar heb gemaakt zijn zo inspirerend. Een aantal mensen daarvan kan ik wel echt aan mijn vriendinnenlijst toevoegen. Ik kan niet wachten tot Instarieur bekender wordt onder de mensen en wij nog meer de mogelijkheid krijgen om te groeien in wat wij doen.

 

Ik denk dat ik nu wel genoeg over mijzelf heb verteld over wie ik nou ben. Heb je nog brandende vragen? Stel ze gerust in de reacties.

Liefs Petra

4 antwoorden
 1. Jess
  Jess zegt:

  Heel mooi geschreven. Een inspiratie voor een ieder die zijn of haar passie nog moet ontdekken.
  Maar ook om te kiezen waar je hart echt ligt.

  Beantwoorden
 2. Cynthia / Huisje62
  Cynthia / Huisje62 zegt:

  Heel leuk om wat meer over je te lezen! 🙂 Ik heb zelf 2 jaar bij Starbucks gewerkt, leuk om te lezen dus dat je met latte art bezig bent, ik vond dat toch wel heel moeilijk hahaha. Het was dan wel een bijbaantje waardoor ik niet veel kon oefenen 🙂

  Beantwoorden
 3. Berber / berbers_home
  Berber / berbers_home zegt:

  Ik heb zelf jaren in de horeca gewerkt ( ook in Leeuwarden) en het is echt veel meer dan alleen bedienen. Fijn dat je iets gevonden hebt wat bij je past.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *