Toen wij onze huizenzoektocht begonnen wist ik eigenlijk al heel goed wat ik wou, terwijl ik jaren 30 woningen echt prachtig vind vonden wij het namelijk toch niet helemaal passen bij ons. In ieder geval nu nog niet. We zijn beide jong, reislustig en wouden graag een plekje voor onszelf waar we snel in konden en waar weinig onderhoud aan nodig zou zijn.

Voordat mijn vriend klaar zou zijn met zijn opleiding en aan het werk zou gaan, wat het startschot moest zijn voor het zoeken naar een eigen plekje, was ik natuurlijk al weken de huizenmarkt in de gaten aan het houden. Toen ik dan ook ons huidige huis tegenkwam wist ik dat we niet moesten wachten maar direct actie moesten ondernemen om te kijken wat de mogelijkheden waren. Deze woning had namelijk zoveel potentie en checks die we af konden vinken van ons wensenlijstje! Het heeft namelijk een tuingerichte woonkamer met grote glazen pui, een aparte maar toch open eetkamer, open vloerplan, veel ruimte boven met (!) rechte muren, een ruime zolder maar ook een tuin die aan de vijfer in het park achter ons huis ligt. Dat het huis uit 2012 komt was helemaal fijn want alles was nog super netjes, we hoefden het enkel aan te passen naar onze smaak en we konden er zo in. En zo geschiedde…

De hittegolf van 2020

Na 5 weken ploeteren in 38 graden en flink wat tegenslagen met leveringen en producten (een hittegolf is heerlijk hoor maar niet als je aan het klussen en verhuizen bent) konden we dan eindelijk verhuizen en aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen! Naast dat het huis al super netjes was hebben wij een aantal cruciale keuzes gemaakt in de aanpassingen die ervoor zorgen dat ons huis nu echt een thuis is en ik hoop dat ik jullie kan inspireren door jullie mee te nemen in onze keuzes en de before-and-after foto’s van ons huis.

Een wit canvas

De vorige bewoner had namelijk vrij weinig aan de aankleding van de woning gedaan, dit zorgde er dus voor dat het één groot, kaal en wit hok was waar je niet echt een huiselijk gevoel van kreeg, dit moest dus echt veranderen. Het fijne was dat dit dus wel echt letterlijk een ‘wit canvas’ voor ons was om mee aan de slag te gaan. De eerste keuze die wij echter maakten was niet welke kleuren de wanden kregen maar dat we de wanden op de benedenverdieping gingen stucen, het gehele huis was namelijk gespact en als wij het moderne, strakke en gezellige gevoel erin wouden brengen wouden wij ook af zijn van die korrelige muren.. helemaal niet ons ding!

Diepte en contrast

De groffe muren veranderden in mooie strakke wanden en om de warmte en gezelligheid erin te brengen kozen wij ervoor om de lange wand achter de trap langs (want ja, die staat middenin de woonkamer) een warme beige betonlook kleur te geven. Dit zorgt ervoor dat het licht dat in huis binnenvalt de ruimte een fijne warme gloed geeft en het is een mooi contrast met de witte muren en al onze zwarte accenten. Want naast dat wij van rust en strak houden zijn wij ook niet vies van wat stoere contrasten, dit resulteerde in een matzwarte trap van woonkamer tot zolder en zwarte deuren en deurklinken op de benedenverdieping. Alles was crèmekleurig en het zwart heeft voor zo’n fijn contrast gezorgd die de woning echt nodig had.

Diepte en bergruimte

De woonkamer heeft een open plan en de vorige bewoner benutte de ruimte eigenlijk niet op zijn optimaalst, wij kozen ervoor om voor een grote bank (in de kleur honinggeel) te kiezen zonder lounge maar met losse hocker, welke midden in onze ruimte staat. Zo creëer je meer diepte in je inrichting en zitten wij nu ook op een fijne afstand vanaf de tv. Aangezien het enige minpunt van deze woning de mogelijkheid was tot bergruimte gaf ons dit de perfect kans om een grote eyecatcher van een kast tegen de achterwand te plaatsen. Dit element zorgt voor zoveel dieptewerking en spanning in de woning en creëerde de nodige bergruimte die wij erg misten.

Het lichtplan

Ik heb zelf een voorliefde voor spelen met verlichting en dan bedoel ik niet overal waar ik kan lampen neerzetten of hangen maar juist verlichting in elementen verwerken zodat het niet gelijk weer een object wordt. Dit zette mij aan het denken en zorgde ervoor dat wij ervoor kozen om naast de kast vol met dimbare spotjes ook spotjes te verwerken aan de muur waar de tv komt. Maar hoe passen we dit dan het mooiste toe? We wisten 1 ding zeker: alles moet als een geheel voelen en rust ademen. Door mijn voorliefde voor handgemaakte etnische producten hadden wij vooral belang bij ruimte om al deze eyecatchers tentoon te stellen en zo kwamen we al snel op het idee om een niskast te bouwen als verlengstuk van het zwevende tvmeubel. Zo konden wij hier dimbare verlichting in verwerken, mooie spullen neerzetten en herhaalden we niet weer hetzelfde trucje met een houten kast. Door deze nis op te laten gaan in de muurkleur bracht het weer eenheid en was het net of het er altijd al heeft gezeten. Als alle spotjes aan zijn geeft het zo’n gezellig effect, de plafondspots in de woonkamer zijn dan ook echt nooit aan. Een goed verlichtingsplan is zo cruciaal voor je beleving in huis en wij zijn blij dat we hier van tevoren heel goed over nagedacht hebben.

 

Dé gele bank

Waar ik het meest happy mee ben is dat alle kleuren en materialen zo vloeiend overgaan in elkaar en de woonkamer toch diepte en contrast geven. Zelfs de gele bank blendt er volledig in terwijl iedereen ons met grote ogen aankeek als wij vertelden dat er een gele bank in de woonkamer zou komen te staan. Elke keuze die wij hebben gemaakt zouden wij allemaal weer net zo hebben gemaakt, mijn vriend en ik zijn helemaal happy met ons plekje en hadden het niet anders gewild.

 

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van de transformatie van onze woning vinden!

Liefs Renate

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *