Bloemen, planten en een boom. Wie heeft deze nou niet in zijn / haar interieur op dit moment. Het verzorgen van bloemen en planten is nog maar het tweede. Want het is algemeen bekend dat de gemiddelde Nederlander het nogal lastig vindt om ze in leven te houden. Krijgen ze te veel of te weinig zonlicht? En hoe zit het met water? Wij zijn in contact gekomen met Sophie. Zij runt haar kunstbomen bedrijf genaamd Boommade, de naam staat voor  ‘’homemade interieurbomen ‘’. Het leek ons erg leuk om jullie wat meer informatie te geven over kunstbomen en het bedrijf van Sophie.

De oprichting van Boommade

In 2018 is Boommade opgericht door Sophie Deckers. Toen zij ging samenwonen met haar vriend wou zij graag een grote boom in huis om een natuurgevoel te creëren omdat zijzelf veel energie haalt uit de natuur. Sophie ging opzoek naar echte bomen/grote planten maar deze doen het niet goed qua zonlicht hier in Nederland. Omdat er overigens ook geen mooie nep bomen te vinden zijn besloot zij haar eigen boom te maken. Zij maakte haar eerste Boommade boom in de garage van haar ouderlijk huis te Rotterdam. Vanwege alle leuke reacties besloot zij zich volledig op de bomen te focussen. In maart 2018 richtte zij Boommade op.

Kunstbomen van materialen uit de natuur

Tot op heden maakt Sophie haar bomen nog steeds helemaal zelf én nog in de garage van haar ouders. De bomen zijn gemaakt van echte maar gedroogde stammen met daaraan kunstbladeren en/of bloemen. Zoals je ziet op de foto’s hebben de stammen een natuurlijke look dat komt door de speciale boortechnieken. De bomen staan in een betonnen voet. Beton is op dit moment al helemaal hip dus die combinatie is perfect. Omdat de bomen handgemaakt worden kan Boommade de ideale interieurboom op maat maken. Hierdoor zijn alle bomen uniek.

Bomen bewonderen

De bomen kunnen bewonderd worden in de werkplaats te Rotterdam of in de Atelier Schinkel te Amsterdam. Boommade staat bekend om haar prachtige grote interieurbomen maar ook om haar kleinere producten zoals de kunsttakken, planten en kleine boompjes. Sophie werkt met name op aanvraag. Dat houdt in dat zij samen met de klant bekijkt wat voor boom mooi zou staan in de desbetreffende ruimte. Vervolgens wordt een passende en unieke boom gemaakt. De klant wordt in het proces altijd op de hoogte gehouden van de vorderingen met de boom. Boommade levert bomen aan particulieren en aan bedrijven. Bovendien heeft Sophie een groot volgers aantal op haar sociale media en is ze al aardig bekend. Van haar geleverde creaties aan haar klanten ontvangt zij veel foto’s van de bomen in hun interieur. Sophie post deze foto’s regelmatig op haar Instagram en Facebook om de volgers een beeld te geven hoe de bomen binnen verschillende interieurs staan.

De olijfboom in ons interieur

Voor de boom in onze huis hebben wij gekozen voor een kleine olijfboom. Vanwege de kleine ruimte die wij beschikken komt deze mooi tot stand binnen ons interieur. De boom is bijvoorbeeld mooi te combineren op een (bijzet)tafel of in een kast, zoals te zien op de foto. Door de stoere look van de betonnen voet geeft het de finishing touch. En hoe gaaf staat hij in onze industriële kast? Echt een perfecte match voor ons interieur!

Wij hebben dus een mooie olijfboom mogen ontvangen van Sophie maar wist je dat de grote bomen staan te shinen in bekende interieur accounts zoals @jellinadetmar en @interieur_huisjekant. Dit is ook een fantastische manier om via sociale media je producten te laten zien via andere kanalen.

Boommade fact

Tot slot is er nog een leuk feitje over Boommade. Omdat er veel liefde is voor de natuur én de bomen wordt er voor elk verkocht product een echte boom geplant in de natuur. Of hij nou groot of klein is, Sophie plaatst ze! Hoe leuk is het dat ze dat voor de natuur doet?!

 

Wij hopen dat jullie het leuk vonden om wat meer te lezen over Boommade en het feit dat kunstbomen ook mooi kunnen zijn. Het is wel duidelijk dat Sophie een echte passie heeft voor haar baan net zoals wij voor interieur hebben. Dus het lijkt ons leuk als jullie eens een kijkje nemen op haar website, Instagram of Facebook om haar brede assortiment te bekijken.

 

Liefs Instarieur

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *