Bij een nieuwe woonomgeving hoort natuurlijk ook een nieuwe baan. Ik werk vanaf mijn 17e in de horeca en ik was al tijden toe aan iets nieuws. Ik merkte dat het een standaard werd en vooral het ‘moeten’ van werken. Een nieuwe uitdaging en uit het standaard leven. Ik wou al tijden een vak uitoefenen maar wat? Omdat ik zo ontzettend gek ben op interieur ben ik opzoek gegaan naar een interieur gerelateerde baan. Op Indeed kwam ik al razend snel veel advertenties tegen maar eentje sprak me echt aan en dat was keuken adviseur bij Bruynzeel Keukens.

 

Het vertrouwen dat anderen in je hebben geeft zo’n goed gevoel

Ik solliciteerde meteen en ik had verwacht dat ik geen kans zou maken omdat ik nog geen ervaring had. Maar nog geen 24 uur later werd ik al gebeld! De week daarna mocht ik op gesprek komen en had ik hen positief verrast waardoor ik ben aangenomen. Hoe gaaf is het om je te specialiseren in een vak waarin je passie ligt? Keukens is een heel andere tak maar het interesseert mij ontzettend.

Nadat ik was aangenomen werd ik onzeker dus ben ik in gesprek gegaan met mijn vestigingsmanager. Mijn onzekerheden kwamen voornamelijk omdat ik nog geen enkele ervaring heb en ik niet wist of ik het wel zou ‘kunnen’. Ik heb zelfs overwogen om het niet meer te doen. Ze hadden me niet voor niets aangenomen werd me verteld. We hebben uiteindelijk bijna twee uur gepraat. Het gaf me een goed gevoel dat er zo in mij werd geïnvesteerd. Anderen kunnen iets in jou zien waarvan je zelf nog niet eens wist dat je het in je hebt. Na een goed gesprek van bijna twee uur had ik mezelf herpakt en tegen mezelf gezegd: Dit kan jij en deze kans laat je niet schieten!

Dankbaar dat ik nog kan werken in deze gekke tijd

Ik ben begonnen met een interne opleiding met collega’s van verschillende leeftijdscategorieën. Ik vind het heel goed dat Bruynzeel iedereen een kans geeft voor nieuwe werkmogelijkheden. Tijdens de interne opleiding kreeg je veel lessen over alles wat betreft het bedrijf. Van de fabriek tot aan de klantenservice maar uiteindelijk bouw je al deze kennis op om klanten zo goed mogelijk te adviseren. Gedurende de opleiding heb ik veel geoefend met mijn vader met het tekenen van keukens op schaal. Hij heeft ontzettend veel tijd in mij geïnvesteerd en dankzij hem kan ik mooie tekeningen maken. Helaas werd de opleiding na twee weken stilgelegd vanwege corona.

Ik heb gelukkig net op tijd de carrière switch gemaakt want anders kwam ik thuis te zitten. Waarin vele mensen genoodzaakt waren om te stoppen met werken konden wij wel verder werken. In plaats van de opleiding werden we in onze filialen opgeleid. Op dit moment ben ik werkzaam in Amsterdam. Ik ben altijd goed begeleid en goed geholpen door mijn collega’s en ik heb al grote stappen gemaakt. Ik zit nu al ruim een maand alleen met klanten en ik adviseer hen met het samenstellen van hun droomkeuken.

 

Het adviseren van klanten geeft zo’n voldaan gevoel

Inmiddels ben ik hier drie maanden werkzaam en ik vind het fantastisch. Het ontwerpen van keukens voor klanten vind ik prachtig. Het meedenken in het proces van bijvoorbeeld een nieuwbouw woning of een verbouwing van een jaren 30 woning. Ik kan mijn ideeën en creativiteit laten gaan en men waardeert het meedenken op alle aspecten. Het liefst werk ik elke dag en voelt het niet als ‘ ik moet weer werken ‘. Elke dag ben ik helemaal opgeladen om weer aan te slag te gaan. Ik leer elke dag bij, ik leer nieuwe klanten kennen en ik mag hen adviseren. Ik heb al veel klanten mogen adviseren en uiteindelijk mocht ik deel uitmaken bij het aanschaffen van hun droomkeuken. Het is een geweldig gevoel dat ze je in vertrouwen nemen met zo’n grote beslissing. Op dit moment zie ik mijzelf nog jaren werken bij Bruynzeel Keukens. Ik kijk nu terug op het gesprek met mijn vestigingsmanagers. Hij vertelde mij toen dat ik het echt wel kan. Uiteindelijk ben ik in een ander filiaal terecht gekomen. Een paar weken nadat ik in dienst ben gegaan kreeg ik een mail dat ik het goed doe en dat gaf me echt een boost.

 

Een hele boel rust

Hoe ik mij nu voel ten opzichte van mijn vorige banen? Ik voel me vrij, fijn en helemaal tot rust gekomen. Ik heb gewoon zin om elke dag naar mijn werk te gaan, dat is een heel goed teken. Mocht je ooit de mogelijkheid hebben om zo’n carrière switch te maken. Ik zal het je zeker weten aanraden. Stap uit je comfort zone als je altijd ergens al over hebt getwijfeld of niet helemaal happy bent met je huidige baan. Het leven is veel te kort om zulke stappen niet te zetten. Want jij bent het waard om het te proberen!

 

Liefs Petra

5 antwoorden
 1. Erna Smits
  Erna Smits zegt:

  Dat heb je mooi geschreven Petra, goed om over je onzekerheden te praten en er voor te gaan.
  Hier kun jij je creativiteit in kwijt en zo klanten adviseren over de mogelijkheden.
  En altijd goed om naar je ❤ te luisteren.
  Liefs Erna

  Beantwoorden
 2. Moniq
  Moniq zegt:

  Wat leuk geschreven Petra! Fijn dat je een baan hebt gevonden waarin je je creativiteit kwijt kan. Volgens mij zit je daar wel op je plek. Heel veel succes bij Bruynzeel. Groetjesss Moniq

  Beantwoorden
 3. Kiki de Lange
  Kiki de Lange zegt:

  Mooi omschreven collega! Ik heb je nog niet ontmoet, maar dat zal vast snel komen. Leuke pagina heb je trouwens. Ik ben ook net een pagina begonnen met een inspiratie account. Tot snel

  Beantwoorden
 4. Joop van der Linden
  Joop van der Linden zegt:

  Goed om te lezen dat je positief bent over onze interne opleiding en ja, jammer dat Corona ons heeft doen moeten besluiten de opleiding af te breken. Maar ik heb goed nieuws voor je; per 6 juli as wordt de opleiding digitaal voorgezet middels het spel ADA. Veel plezier en succes in je verdere opleiding en functie van verkoopadviseur!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *