Hi! Ik ben Floor, nog steeds dertiger, woonachtig in het mooie Drenthe met mijn hub en twee jongens (6 en bijna 3). Anderhalf jaar geleden ben ik gestart met @washplate, om hier mijn DIY-projectjes te plaatsen, en inspiratie op te doen bij anderen. Vanzelfsprekend liep dit al snel uit de hand, want de zee vol inspiratie leidde tot vele projectjes die ik graag deel op mijn feed. In deze blog vertel ik je over mijn nieuwste project: de zwarte roomdivider die onze woonkamer een totaal andere look heeft gegeven.

Heb je al meerdere DIY’s gemaakt?

Voordat ik actief was op Insta maakte ik al regelmatig zelf dingen, zoals een babygym met vilten hangers, bijtringen voor baby’s of het pimpen van hobbelpaardjes. Tegenwoordig zijn de projecten meer gericht op ons eigen interieur, zo heb ik een bedombouw voor onze boxspring gemaakt, een speelhoek voor de kinderen en nu deze roomdivider. Ik vind het ook erg tof om zelf een bestaand iets om te bouwen tot iets tofs, zoals de Ikea Kura hoogslaper van onze oudste zoon, waar we een klimwand op gemaakt hebben en het gepimpte Duktig-keukentje. Ik vind het heel gaaf dat je -vaak voor weinig geld- iets heel tofs kunt maken voor je interieur waardoor het een hele andere look krijgt.

Waarom heb je ervoor gekozen om hem zelf te maken?

Lang lang geleden zag ik deze DIY al eens voorbij komen op Instagram, en kwam deze op mijn lijstje te staan als low-budget alternatief voor een stalen taatsdeur. En aangezien mijn lijstje automatisch langer wordt op de één of andere manier, bleef dit project lange tijd staan. Ook stond er nog een grote zwarte kast op de plek van de roomdivider die eerst een ander plekje moest krijgen, waardoor de roomdivider nog even geduldig moest wachten. Ineens op een dag was het zo ver: ik schoof de kast naar de uitbouw, tekende de roomdivider en stuurde manlief naar de bouwmarkt. De volgende dag was de roomdivider af.

Heb je het in je eentje gedaan of heb je er hulp bij gekregen?

Ik heb hem zelf gemaakt, dit was heel goed te doen! Meestal maak ik alles zelf, tenzij het echt te zwaar of ingewikkeld is. Mijn man houdt niet zo erg (helemaal niet eigenlijk, haha) van klussen, en ik heb meestal niet het geduld om te wachten tot iemand me kan helpen, dus ik ga vaak gewoon zelf aan de slag. Ik kan dan dus ook ontzettend balen als het niet lukt, en ik wel moet wachten tot iemand me kan helpen…

Wat is je leukste stylingscombinatie tot nu toe met het hoekje van de roomdivider?

Ik heb al flink geschoven om te ontdekken wat ik het allerleukst vind staan, en kwam daarbij tot de conclusie dat ik heel veel leuk vind (dit had ik kunnen weten..). Nu staat er een luie stoel met een tafeltje waardoor er een fijn chillhoekje ontstaan is, maar ik vind het ook een gave plek voor onze Strelitzia, als deze echt groot is.

Een korte beschrijving van de roomdivider zoals hij hier in de woonkamer staat:

Nodig:

o 4 latjes van 27 x 27 x 500 mm

o 1 lat van 27 x 27 x plafondhoogte – 65 mm

o 2 latten van 43 x 27 x plafondhoogte – 65 mm

o 2 latten van 43 x 27x 1080 mm

o 2 blokjes MDF -smaller dan de lat

o Deuvels bij de bouwmarkt hebben ze een set met een handig dingetje waarmee je precies de diepte van de deuvel kan boren. Vervolgens prik je een gaatje op de plek waar de deuvel in de andere lat moet komen. Ideaal!

o Schroeven

o Pluggen

o Houtlijm

o Waterpas

o Winkelhaak

o Houtboor

Do it yourself

1. Meet de afstand van vloer tot plafond en haal hier 65 mm vanaf. De uitkomst is de lengtemaat van de twee buitenste latten en de binnenste lat.

2. Ga naar de bouwmarkt met je boodschappenlijstje en laat alles op maat zagen (dikke tip!)

3. Boor de gaten op de plekken waar de deuvels komen. Ik heb deuvels gebruikt voor alle binnen latten. Deze kun je in het midden niet vast schroeven.

4. Bevestig de binnenlatten aan de staande latten met deuvels. De deuvels kan je verstevigen met houtlijm. Gebruik een winkelhaak om te zorgen dat alle hoeken haaks zijn.

5. Bevestig de onder- en bovenlat met telkens twee schroeven (Anders gaat de lat draaien).

6. Maak aan de boven- óf de onderzijde de twee MDF-blokjes vast.

7. Verf de divider met matzwarte verf en laat hem goed drogen.

8. Wil je hem nog vastmaken aan de muur: bepaal de hoogtes waar je de divider aan de muur wil bevestigen en teken dezelfde hoogtes af of je roomdivider. Boor de gaten in de m uur, plugje er in.

9. Zet de roomdivider op de gewenste plek. Door de blokjes zit hij klemvast tussen vloer en plafond, met een hamer (kartonnetje er tussen!) tik je hem op de juiste plek totdat hij helemaal goed staat. Met de waterpas en winkelhaak check je of hij recht staat. Nu kan je hem vastschroeven op de plekken die je afgetekend hebt.

10. Maak een foto van je kunstwerk, post hem en tag @washplate! Ik ben heel benieuwd hoe het geworden is!

 

23 antwoorden
 1. Erna Smits
  Erna Smits zegt:

  Echt zo stoer je room divider en zelf gemaakt, complimenten.
  Creëer je weer een leuk hoekje.
  Leuk je blog ook geschreven

  Beantwoorden
 2. Iris
  Iris zegt:

  Hoi!! Ik vind het interieur echt tof ??. Thuis hebben wij ook van dit soort tinten en ben helemaal verliefd geworden op die tegel muur! Onze muur bij de eettafel is nog leeg, dus was benieuwd hoe je hier aan kwam en of je dit zelf hebt gemaakt? Zo ja; hoe dan?? Ga zo door en de site ga ik zeker in de gaten houden! Deur ook erg mooi!!

  Beantwoorden
 3. Jolien
  Jolien zegt:

  Hoi Floor,
  Wat tof! Zelf ben ik niet zo handig, maar wel een handige man die dit zou kunnen maken. Bedankt voor de uitgebreide werkbeschrijving!
  Mag ik vragen waar je de tafel vandaan hebt?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *