Hoi, Ik ben Sylvie. In het dagelijks leven mam van 3 kids en de partner van Rob. Mijn Instagram account @ourlifeatno5 is begonnen als een grapje maar na anderhalf jaar kijk ik daar heel anders tegen aan. Ik ben dol op stylen, freubelen en zelf dingen maken. Via deze blog wil ik jullie een stukje meenemen in de metamorfose van onze tuin. Best grappig dat ik deze blog schrijf, want zo lang heb ik nog geen groene vingers. Inmiddels wonen wij 10 jaar in dit huis en pas sinds anderhalf jaar is onze tuin ons ideaal plaatje.

Hieronder zie je hoe het er eerst uitzag. Op de tweede foto is het terras aangelegd.

 

Love at first sight

Mijn passie voor de tuin begon met het plaatsen van onze tuinkamer. Jan de Boer tuinhuizen had voor ons een prachtige schets gemaakt. Zoveel keus hebben ze daar maar mijn oog viel gelijk op de zwarte gepotdekselde variant met de robuuste lamellen. Vooraf werd al het een en ander in hun fabriek voorbereid dus uiteindelijk was het plaatsen meteen dag gepiept. Het was meteen love at first sight. Achter de tuinkamer stond nog een oude hedera heg en in overleg met de buren werd al snel beslist dat ook deze vernieuwd zou worden. Ook hier kozen we voor een gepotdekselde zwarte versie. Zo werd alles één geheel! We hebben meteen een lichtplan bedacht voor de tuinverlichting dus de leidingen zijn mooi achter het houtwerk weggewerkt. Daarnaast hebben we overal hetzelfde model spots terug laten komen. Daarmee oogt het geheel wat rustiger.

 

 

Tuinmeubelen van Hartman

Voor de schutting wilde ik eerst een border maken met diverse mooie grassen maar omdat deze strook vrij smal is heb ik toch voor grijze gravel gekozen. Grijze split is namelijk grover maar op de gravel variant kun je ook prima lopen en fietsen. Daar hebben we de eet set neergezet. In de tuinkamer staat nu een heerlijke loungebank met buitenkeuken. Onze tuinmeubelen zijn allemaal van Hartman. Super kwaliteit en ook nog eens weerbestendig dus in de winter doe ik er alleen en hoes overheen, ideaal!

 

 

Onmisbare accessoires

Het geheel heb ik verder met veel losse potten en planten aangekleed. Grote potten met palmen maar ook een vijg en olijfboom ontbreken niet aan onze tuin. Ook grassen vind ik fantastisch mooi. Het groen van de planten steekt prachtig af tegen het zwart van de schutting en de tuinkamer. Ook was ik fan van een hangstoel dus deze staat inmiddels ook te pronken. Heerlijk om een tijdschrift te lezen of ‘s avonds relaxed een wijntje in te drinken. Om het helemaal cosy te maken hebben we diverse lantaarns en windlichten. Kaarsen zijn ook in onze tuin onmisbaar.

 

Onze tuin is niet heel groot maar omdat we diverse hoekjes hebben gecreëerd is het el een hele gezellige tuin geworden. Natuurlijk staat er ook nog een tuinhaard op onze wishlist maar je moet wat te wensen over hebben toch? Wij komen hier de zomer wel door. Ik verheug me nu al op de vakantie thuis en wens jullie alvast een happy holiday!

Liefs Sylvie

 

 

 

 

 

8 antwoorden
  1. Erna Smits
    Erna Smits zegt:

    Leuke blog ?? en met zo’n tuin hoef je niet op vakantie voor het vakantie sfeertje, als het weer tenminste ook meewerkt.?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *