Wat gaat de tijd snel hè. Inmiddels woon ik alweer een halfjaar bij mijn ouders omdat ik had besloten een einde te maken aan mijn tijd in Leeuwarden. Dit heeft mij ontzettend veel mooie dingen opgeleverd maar ook mooie dingen doen eindigen. Ik heb een onwijs mooie baan gekregen in de keukenbranche, ik ben veel vaker bij mijn familie en vriendinnen en mijn interieur pagina is op een beter niveau. Maar niet alles zat mee. Of het makkelijk was om zomaar weg te gaan uit je vertrouwde omgeving? Totaal niet en vooral de eerste maand was erg moeilijk. Uiteindelijk bouwde ik een nieuw ritme op voor mezelf en kreeg ik nieuwe kansen en mogelijkheden.

” Hoe gaat het nou met je? ”

” Ja echt ontzettend goed en met jou? ” Waarom blijf ik dit volhouden terwijl het eigenlijk helemaal niet goed gaat? Het is natuurlijk veel makkelijker om te zeggen dat het goed met je gaat. Hoe naar is het dat je het gevoel hebt dat het goed gaat maar dat je uiteindelijk op een punt komt waarvan je weet dat het eigenlijk niet zo goed gaat als je eerst dacht. Ik ben nu op een punt waarvan ik weet dat ik de afgelopen maanden wel gelukkig was, maar niet 100%. Hiermee omgaan is frustrerend. Deze gevoelens heb ik laatst met jullie gedeeld op mijn Instagram pagina en ik ben klaar voor de volgende en tevens de laatste stap.

 

Kiezen voor mezelf

Zoals vele van mijn volgers weten ben ik Instarieur samen begonnen met Myrdin. Omdat we 1,5 jaar samen Instarieur hebben beheerd en wij altijd veel deelde van onze relatie vind ik dat ik dit ook met jullie kan delen. We hebben mooie jaren met elkaar beleefd. We waren elkaars beste vrienden, maatjes en geliefden. Samen hadden we de allergrootste lol en waren we onafscheidelijk. Natuurlijk was het niet altijd perfect, waren er obstakels en had ik al een jaar de drang om terug te verhuizen naar mijn familie in Noord-Holland en het liefste samen. Het gaf veel druk dat ik terug wou en dat er een aantal andere dingen speelde waardoor ik de beslissing heb genomen om voor mezelf te kiezen. Dit vond ik een onwijs lastige keuze en heb ik erg lang getwijfeld of het de goede beslissing was. Uiteindelijk was het voor mij de beste keuze.

 

Het einde van iets moois

Op maandag 20 januari 2020 ben ik weer verhuisd naar mijn ouders. Toen ik besloot te verhuizen bleven we elkaar nog af en toe zien en zaten we nog middenin onze relatie. Het had natuurlijk wel veel veranderd in onze relatie. Normaal gesproken waren we 24-7 samen en nu zagen we elkaar één keer in de drie á vier weken. Uiteindelijk kwamen we op een punt om voor onszelf te kiezen. Myrdin moet nog een lange tijd naar school wat betekende dat ik nog lang zou moeten wachten tot we verdere stappen konden zetten in onze relatie. Ik was helemaal klaar voor een serieuze toekomst en wou niet blijven hangen in het ‘standaard’ leven.

Na een paar maanden kwamen we erachter dat dit niet is wat wij willen. We zitten ook ten slotte in een heel ander punt en fase in ons leven waardoor onze prioriteiten en verwachtingen ook erg verschillen. Hierdoor hebben we een paar maanden geleden besloten een punt achter onze relatie te zetten, hoe moeilijk ook want diep in mijn hart wist ik dat dit niet meer zou gaan werken.

 

Van het ideale plaatje naar helemaal niks en de angst om alleen te blijven

Ik ben op een punt in mijn leven dat het nu niet om liefde en anderen draait maar om mezelf. Wellicht is het juist goed om nu alleen te zijn. Waarschijnlijk hebben alle gebeurtenissen mij gebracht waar ik nu zou moeten zijn. Waar ik nu sta had ik een jaar geleden nooit gedacht dat ik dit in mijn eentje zou flikken. Soms mag je wel eens tegen jezelf zeggen dat je het fantastisch doet en vooral in je eentje.

Ik kan dit prima alleen, al is mijn angst om alleen te blijven en te eindigen aanwezig. Dit is altijd een grote angst van mij geweest en ondanks dat iedereen roept ‘ze staan voor je in de rij’ stelt dat me niet gerust. Uiteindelijk moet ik helemaal opnieuw beginnen terwijl ik ‘alles’ had, dat vind ik onwijs moeilijk en daar heb ik nog erg vaak verdriet van. De ene na de andere gaan samenwonen, krijgen kinderen en hebben het goed voor elkaar. Ondanks dat ik onwijs blij ben met deze gebeurtenissen voor mijn dierbaren, ben ik voor mezelf verdrietig dat dit mij allemaal is ontnomen. De plannen die je jaren voor ogen had zijn allemaal weggevaagd en om vervolgens ooit opnieuw te beginnen vind ik erg lastig.

 

Tijd om het los te laten

Omdat ik het Instarieur avontuur ben aangegaan met Myrdin en met jullie vind ik het wel zo fair om jullie op de hoogte te stellen van deze ontwikkeling. Dagelijks krijg ik de vraag of we nog samen zijn, elkaar nog zien en hoe het gaat. Ik hoop dat het voor iedereen duidelijk is en ik hoop dit hoofdstuk af te kunnen sluiten zodat ik het een plekje kan geven. De laatste stap was om het aan jullie bekend te maken zodat ik verder kan gaan. Ik ben blij dat ik dit met jullie kan delen en dat het goed voelt om te doen. Op dit punt wil ik het verleden loslaten en me volledig focussen op mezelf, mijn vriendinnen en familie, mijn carrière en Instarieur want daar haal ik mijn kracht uit.

 

Liefs Petra

5 antwoorden
 1. Ellen (lavendellen)
  Ellen (lavendellen) zegt:

  Dat heb je mooi verwoord. En vooral dit stukje goed onthouden: Soms mag je wel eens tegen jezelf zeggen dat je het fantastisch doet en vooral in je eentje!
  Daar merk je aan hoe groot je veerkracht is. ?

  Beantwoorden
 2. Deense zomer
  Deense zomer zegt:

  Dapper dat je dit deelt Petra. Ik kreeg pas op mijn 30ste verkering met de liefde van mijn leven en werd op mijn 34ste voor het eerst moeder en toen ik 41 was kwam de tweede. In dat perspectief heb je nog ruim voldoende tijd om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken met wie je echt wil zijn. Het komt goed!

  Beantwoorden
 3. Bouwina
  Bouwina zegt:

  Knap geschreven! Je doet het super goed! En snap je angsten zeker weten, maar dingen gebeuren met een reden! Het komt wel echt… eerst tijd voor jezelf en dan zal alles op z’n plek vallen! Liefs Bouwina

  Beantwoorden
 4. Jeanine (@thuis_bij_jajo)
  Jeanine (@thuis_bij_jajo) zegt:

  Wat heftig voor jou, voor jullie beide uiteraard. Mooi dat je het deelt op je blog. Dat kan ook fijn zijn, het even van je af te schijven. Hopelijk lukt het plekje geven. Jij bent veel te leuk om alleen te blijven, dus dat zal heus niet gebeuren.

  Liefs Jeanine.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *