Het is jullie vast niet ontgaan dat ik een trotse ambassadrice ben van de Xenos. Oktober 2019 zijn we begonnen met onze samenwerking. Toen ik weer bij mijn ouders ging wonen vreesde ik voor mijn interieur pagina en natuurlijk de fijne samenwerking met de Xenos. Zodra ik mijn contact persoon van de Xenos de situatie uitlegde waren ze alleen maar begripvol en erg enthousiast om met mijn zolderkamer aan de slag te gaan. Sindsdien zijn we samen alleen maar gegroeid. In de tijd dat ik op de zolder verblijf heb ik verschillende stijlen uitgeprobeerd. Zoals de meeste mij kennen was ik in mijn vorige woningen van het moderne en het industriële sfeertje. Toen ik eenmaal terug was bij mijn ouders merkte ik dat de spullen en accessoires me herinneringen gaf aan het verleden. Het was tijd voor mij om een nieuwe stijl te creëren en deze door te voeren. In deze blog deel ik met jullie mijn stijlverandering met mijn favoriete items van de Xenos.

Een kleine ruimte slim indelen

Nadat ik twee weken bij mijn ouders woonde besloten we de zolder te verbouwen zodat ik verder kon gaan met mijn passie voor interieur. Samen met de Xenos heb ik een fijne gesprekken gehad en een plan gemaakt voor de kamer. De sfeer creëerde ik in mijn oude stijl, modern en industrieel. Als je een kleine ruimte hebt is het fijn om deze slim in te delen. Ik heb de Boston ladekast gebruikt als mijn kledingkast. Omdat ik een ‘kleine ruimte’ heb wou ik slim spelen met elementen en wou ik geen grote kledingkast in de kamer. Daarnaast koos ik ervoor om een metalen kledingrek toe te voegen om mijn hangkleding op te hangen. Het kledingrek kan je ook erg leuk stylen. Daarnaast kan je hier genoeg hangkleding op kwijt en is er onderop nog ruimte voor schoenen of in mijn geval mandjes.

Planten kan je niet genoeg hebben, deze geven zoveel sfeer. Ik heb voor het eerst een kunstplant in mijn interieur gebruikt. Deze prachtige kunst palm werd op mijn pagina vaak voor écht aangezien. Wat ik zo mooi aan de palm vind is dat hij erg groen en vol is waardoor het echt een statement in de ruimte maakt.

Normaal gesproken leg je een plaid op je bed of op de bank. Ik vind het grof gebreide plaid veel te mooi om alleen op bed te leggen. Hij is ook nog eens leuk te stylen op bijvoorbeeld de vloer, een kastje of op een stoel.

 

 

Een stille liefde voor bohemian

Ik heb altijd al een stille liefde gehad voor de bohemian stijl met naturel tinten. In mijn tweede huis probeerde ik deze stijl een beetje toe te voegen maar ik vond de stap te groot om deze switch te maken. Dus dit was mijn kans om bohemian, modern en industrieel te combineren en dat heb ik na een maand gedaan! Stiekem wou ik alles in de bohemian en moderne stijl maar ik was nog niet klaar om de stap te zetten om helemaal over te gaan. Ik heb bamboe / rotan spiegels en placemats opgehangen zodat het hoekje helemaal gestyled is.

Zo zie je maar hoe een paar spiegels en wanddecoratie een verschil kunnen maken aan de stijl die je eerder had. Het oogt veel rustiger en door de natuurlijke tinten geeft het een hele fijne sfeer. Ik ben gek op mandjes en bijvoorbeeld dit mais mandje combineer ik eindeloos. Het leuke aan mandjes is dat je er veel in kwijt kan en dat ze ook leuk staan als er niks in zit. De rotan plantenbak is ook echt een bijzondere toevoeging in mijn kamer. Hij is is leuk om te combineren met een plant erin. TIP: Je kan ook de poten eraf halen en hem als bijzettafeltje gebruiken!

 

 

Mijn favoriete items

Al gauw merkte ik dat ik de bohemian sfeer helemaal wou doorvoeren om het echt mijn eigen te maken, wat me niet herinnert aan toen. Ik besloot de stap te nemen om afscheid te nemen van alle donkere materialen en tinten. Xenos heeft een ruim assortiment aan bohemian, rotan, naturel en bamboe meubels en accessoires. Ik was klaar om de stap te zetten en de ruimte opnieuw in te delen. De eerste stap wwas alle industriele elementen uit mijn kamer te halen. Ik heb met de Xenos een mooie samenstelling gemaakt voor mijn kamer.

 

Mijn favoriete item is het webbing dressoir. Ik heb al zoveel verschillende hoekjes gecreeerd met deze kast en ik raak hem niet zat. Er is een ruim assortiment aan webbing kasten. Ze zijn allemaal erg mooi en lastig om te kiezen. Naast het webbing dressoir heb ik ook de Bandung kast genomen. Beide kasten zijn erg leuk om te decoreren. Ik versleep ze regelmatig van hot naar her en kleed het dan helemaal aan. De wanddecoratie pas ik ook altijd aan op de meubels die er staan zodat het één geheel wordt. De kastjes zijn helemaal mijn smaak en maken me helemaal happy. Wat een verschil geeft het hé, met de foto’s van hierboven! Het naturel rieten vloerkleed kan ook zeker niet ontbrekene aan de styling.

 

Met de beperkte ruimte blijf ik juist afwisselen

Aangezien ik een beperkte ruimte heb vind ik het fijn om regelmatig te wisselen met meubels en accessoires. Met een paar basis items kan je al zoveel doen! Het teak houten bankje heb ik inmiddels als een tijdje en deze blijf ik combineren en stylen in andere hoekjes. Het is het perfecte item omdat het een fijne basis heeft. Regelmatig wissel ik hem van plek en pas ik de accessoires aan om telkens een andere sfeer te creëren. Met het hebben van een kleine ruimte is het juist heel leuk om regelmatig te wisselen van styling. Het teak bankje kan ook leuk gestyled worden in andere ruimtes. Shanti van @casakrullenbol heeft het bankje bijvoorbeeld in de woonkamer staan!

Daarnaast is het ronde rieten vloedkleed ook echt een must! Deze versleep ik dagelijks omdat hij bij elk hoekje mooi staat. Het kleed maakt de styling dan ook helemaal af.

 

In de afgelopen acht maanden is te zien dat ik erg ben veranderd van smaak en stijl. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met de styling en de veranderingen hiervan. Dagelijks krijg ik complimenten over hoe ik mijn kamer slim en mooi heb ingericht. Natuurlijk is het fijn om goede feedback te krijgen maar ik ben vooral ontzettend trots hoe ik deze ruimte heb omgetoverd tot mijn thuis. Ondanks dat ik weer bij mijn ouders woon voelt het helemaal als mijn eigen plekje.

Zodra ik mijn kamer instap heb ik een rustgevend gevoel door alle fijne en rustige sferen en elementen. Ik had mijn kamer niet anders willen indelen en opvullen. Ik sta al helemaal te popelen dat ik weer op mezelf kan wonen en ik los kan gaan met de styling van een heel huis! Nou ben ik heel erg nieuwsgierig of je ook een kleine ruimte hebt die erg leuk gestyled is? Ik ben ook erg benieuwd wat jullie van de veranderingen in mijn kamer en mijn nieuwe stijl vinden.

Liefs Petra

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *