Hoi! Mijn naam is Renate maar de instagrammers onder ons die al weten wie ik ben kennen mij vast beter onder de naam @interieurjunkies. Met mijn 25 jaartjes jong woon ik sinds augustus 2020 samen met mijn lieve vriend in ons eigen huisje in Hoogeveen maar de anderhalf jaar hiervoor deelde ik altijd, net als Petra, foto’s van mijn fijne slaapkamer bij mijn ouders.

Werken in de interieurbranche

Aangezien ik al sinds 2016 als ontwerpster werk in de interieurbranche en mijn vriend toen ik hem 3 jaar geleden ontmoette nog zeker 2 jaar zou studeren moest ik ergens mijn creativiteit kwijt en ging mijn vertrouwde slaapkamertje dus volledig in de make over! Hier zijn heel wat stijlen en accessoires de revue gepasseerd maar sinds wij ons eigen huisje hebben merk ik pas hoe waardevol dit is geweest aangezien we nu echt onze eigen stijl hebben ontwikkeld en het huis in één keer in onze eigen stijl hebben ingericht.

Zo had ik in het begin van mijn insta avontuur bijvoorbeeld een tic met vaasjes, in alle vormen en maten, ik moest ze gewoon hebben! En dat terwijl ik niet eens echt van bloemen hou… Die liefde was dus vrij vlot over en aangezien ik hou van spullen met een verhaal bleef ik het gevoel hebben dat ik iets miste qua sfeer in mijn kamer, hoe mooi al mijn spulletjes ook waren.

 

 

Op zoek naar accessoires met een verhaal

Aangezien ik een voorliefde heb voor historie (en dus op vakantie ook de meest toffe dingen opzoek om te bezoeken en er altijd een niet-zo-standaard-souvenir meegaat) was ik al gauw op zoek naar mooie accessoires die een verhaal bevatten. Zo ging mijn kamertje met strakke, gestandaardiseerde producten langzaam over in natuurlijke, handgemaakte etnische producten met natureltinten. Van offermanden en stonemans uit Bali naar een verentooi uit Papua, naar een versierde waterkruik uit Nepal tot aan een met kralen versierd schild uit Kameroen. Mijn basis bleef hetzelfde maar ik merkte al gauw dat, ondanks dat deze producten qua prijs sterk verschilden van alle ‘oude’ accessoires, ik er gewoon niet op uitgekeken raakte en hiermee dus eigenlijk heel erg veel geld bespaarde!

 

 

Het is bijna een sport om marktplaats af te struinen

En zo is eigenlijk mijn liefde voor bijzondere unieke items alleen maar gegroeid en is het bijna een sport om marktplaats af te struinen naar pareltjes voor leuke prijzen. Naast dat mijn interesse in accessoires verschoof naar unieke zeldzame dingen verschoof mijn liefde voor planten ook naar de zeldzame bijzondere exemplaren en pronken er ondertussen ook heel wat groene beauties bij ons in huis. Naast stylish verantwoord ook heel ‘healthy’ voor de luchtkwaliteit, goed excuus om vriendlief over te halen dat we die plant toch ECHT nodig hebben, toch?

 

 

Dankbaar voor een eigen plekje

Dat ik nog thuis woonde en zo lang moest wachten op een eigen plekje was trouwens niet geheel gepland. Voordat ik mijn lieve vriend ontmoette heb ik namelijk heel wat jaren geleden (het voelt haast als een vorig leven), al eens een aantal maanden samengewoond waarna mijn kamer restylen mij de nodige afleiding gaf. Net als Petra moest ik onverhoopt terug naar mijn ouders om vervolgens zonder uitzicht op een eigen plekje mijn eigen leven weer op te bouwen. Dat dit een pittige periode is geweest geef ik nog steeds niet aan mijzelf toe (iets met stronteigenwijs zijn). Ik merkte wel dat dit mij gevormd heeft tot wie ik nu ben en daar ben ik best trots op! En ach, als je zo naar een eigenlijk plekje verlangd, zorgt het ervoor dat je er nu des te dankbaarder voor bent, toch?

 

 

Bewuste interieur keuzes

En hoe leuk is het om elke interieurkeuze heel bewust te kunnen maken als je inmiddels weet wat je NIET wil? Ik ben namelijk erg praktisch ingesteld en zie er altijd een uitdaging in om dit zo stylish mogelijk te doen zodat het heel fijn wonen is. Alles heeft een ‘eigen’ opbergplekje zodat je overal een mooi hoekje van kunt maken met de juiste spullen. In deze keuzes en slimme oplossingen wil ik jullie heel erg graag in mijn blogs meenemen. Ik hoop dat ik jullie hiermee ideeën kan geven en kan inspireren zodat jullie ook een nog fijner thuis van jullie woning kunnen maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld gekozen om de kastruimte in de keuken te verminderen puur uit esthetisch oogpunt.. maar dan? Waar laat je al je spullen? Meer hierover in mijn volgende blog, lees je mee?

 

 

Liefs Renate!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *