Wanneer je een woning koopt met een open plan is het zo belangrijk dat de ruimtes feilloos in elkaar overgaan en dat het een geheel wordt door het gebruik van kleuren en materialen. Maar daarnaast moet het ook nog steeds praktisch zijn, wat wij beide heel erg belangrijk vinden! Toen we aan de slag gingen met de keuken waren er dus best wat dingen waar we over na moesten denken. Het feit bleef namelijk dat de bestaande keuken zou blijven, een nieuwe keuken was niet onze prio en zou een hele grote hap uit ons budget nemen terwijl hij in de basis nog helemaal netjes was. Het enige minpunt was hoe hij er uit zag…..

 

Budget oplossingen

Om budget proof de keuken een metamorfose te geven was nog wel een uitdaging maar gelukkig wist ik via mijn werk dat er tegenwoordig veel bedrijven zijn die keukens wrappen met folie. Zo kun je in een handomdraai je keuken transformeren zonder dat er sloopwerkzaamheden nodig is. Alhoewel.. behalve het verwijderen van de bovenkastjes dan want hierdoor had je in de woonkamer totaal geen huiselijk gevoel. De keuken en woonkamer worden namelijk enkel gescheiden door een laag muurtje waardoor je altijd uitzicht hebt op je keukenwand. Tegen ongezellige keukenkastjes aankijken was voor ons dus niet echt een optie.

 

 

Door de bovenkastjes weg te halen, de klinisch strakke witte tegels van de muur te verwijderen en een plank terug te plaatsen waar wat functionele en decoratieve spulletjes op kunnen staan kreeg je al gauw de warmte, eenheid en gezelligheid die we zochten in huis. Al was het nog wel even een hele uitdaging om mijn vriend te overtuigen dat het zonder plank wel heel kaal werd..

Daarnaast hebben wij alle grepen vervangen door stoere zwarte subtiele grepen met een antislip effect. Dit gaf gelijk al een heel ander aanzicht in verhouding tot de chroom kleurige gladde grepen. Tijdens de zoektocht naar greepjes kwam ik zoveel leuks tegen dat de keuze op een gegeven moment erg lastig werd. Uiteindelijk in prijstechnisch aspect hebben we voor deze gekozen en als ik terugkijk naar de alternatieve opties ben ik nu ook heel erg blij dat we deze hebben gekozen aangezien deze qua look het geheel afmaken door de stoere structuur.

 

 

Strakke keuzes

Nu de bovenkasten weg waren, was onze afzuiging ook weg aangezien deze ingebouwd was in 1 van de kastjes. In eerste instantie wouden we kiezen voor een mooie mat zwarte wandschouw afzuigkap maar daar kwamen we al gauw op terug, omdat dit eigenlijk voor hetzelfde ‘keukengevoel’ zorgde als de kasten. Aangezien een afzuiging in de kookplaat simpelweg niet kon aangezien de oven zich onder de kookplaat bevind hebben we gekozen voor een plafondunit. Deze kun je namelijk strak wegwerken in een koof waardoor hij eigenlijk bijna niet zichtbaar is. Door te kiezen voor een witte afzuiging blend hij mooi met de strak gestucte koof en valt hij mooi weg in het geheel.

Om de keuken makkelijk schoon te kunnen houden hebben we gekozen voor een speciale afneembare matte muurverf. Aangezien er achter de kookplaat en spoelbak meer spetters komen hebben we gekozen voor hexagon tegels in een speels effect. Dit maakt de keuken uniek en minder saai en strak. Wij hebben overal wel gekozen voor neutrale kleuren zodat we eindeloos kunnen combineren met accessoires zonder dat dit vloekt met alle vaste elementen in het huis. Dit zorgt voor een fijne basis en samen is het weer een warm geheel.

 

 

Een oplossing voor de bergruimte

Door het verwijderen van bergruimte in de keuken, moesten wij ervoor kiezen om dit ergens anders weer terug te laten komen. In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen dat wij een mooie maatkast in de woonkamer hebben laten plaatsen met onderin veel bergruimte. Nu is dit echter niet heel handig wanneer het om keukengerei en servies gaat, dit heb je het liefst zo dicht mogelijk bij de hand voor wanneer je in de keuken bezig bent. Hiervoor hebben wij de oplossing gevonden door een mooie servieskast onder de trapopgang te plaatsen. Niet te groot, aansluitend bij de andere meubels en perfect om al ons servies in op te bergen. Zo hebben we al ons servies ook praktisch naast onze eettafel en hoeven we niet telkens de woonkamer in als we de tafel willen dekken.

 

 

We zijn natuurlijk heel erg happy met hoe onze keuken er nu uit ziet maar we hebben natuurlijk nog wel wat wensen waar we hopelijk de komende tijd mee bezig kunnen. De spoelbak en kraan zijn namelijk beide niet heel erg netjes meer. Vooral de spoelbak is erg beschadigd en krijg je er bijvoorbeeld vlekken heel slecht uit waardoor hij nooit helemaal schoon lijkt, hoe lang je er ook op gepoetst hebt.

We zouden het dus heel erg fijn vinden om een nieuwe spoelbak in het blad te zetten en dan het liefst een mooie gun metal spoelbak (bijna zwart). Waarom niet mat zwart? Omdat matzwarte producten voorzien zijn van een coating en bij een gebruiksvoorwerp loop je altijd het risico dat zo’n coating beschadigd en dan zie je dus het onderliggende, chroomkleurige materiaal en dat willen we absoluut niet. Door voor gun metal te kiezen weet je zeker dat het materiaal door en door gekleurd is en je dus niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen. En de kraan? Die zou ik heel erg graag messingkleurig willen! Helemaal aangezien die kleur door het hele huis terugkomt in kleine accenten, love it!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze transformatie vinden en mochten jullie vragen hebben over onze budgetoplossingen, stuur mij dan even een berichtje!

Leuk dat jullie mijn blog weer hebben gelezen en hopelijk tot de volgende keer ( pssst.. hierin lees je tips voor de feestdagen )

 

Liefs Renate

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *