Hoi allemaal! Mijn naam is Cynthia, maar misschien ken je me als @huisje62. Sinds 2018 woon ik samen met mijn vriend in ons eerste appartement in Eindhoven. Op Instagram deel ik graag foto’s van ons interieur, maar vandaag vertel ik graag meer over onze eyecatchers in huis!

Poster wall

Wanneer je onze woonkamer binnenkomt valt het meteen op.. 12 fotolijsten aan de muur! Al voor dat wij gingen samenwonen wisten we al dat we graag zo’n muur wilde hebben. We houden erg van posters en zwart wit, maar hoe de lijsten moesten hangen.. Dat was nog een uitdaging! We besloten naar de IKEA te gaan en kwamen al snel uit bij de fotolijsten met naam ‘FISKBO’. Deze lijsten hebben verschillende afmetingen en zijn best plat en licht. Ideaal als je zoveel lijsten aan de muur wilt vonden wij. We hebben die middag een aantal uur in de winkel door gebracht. We hebben de lijsten op de grond in het gangpad neergelegd om te kijken wat we precies wilde hebben. Zelfs medewerkers kwamen kijken en gaven tips haha. Achteraf ben ik blij dat we het zo hebben gedaan, want we kochten in één keer alle lijsten die we nodig hadden.

Bij Desenio hebben we de eerste keer veel posters gevonden die we heel mooi vonden. Zo wilde ik héél graag het Colosseum hebben en de zebra. Het Colosseum is een prachtig gebouw. Het me doet denken aan mijn stage in Italië en onze stedentrip naar Rome die we in 2017 hebben gemaakt. Er zijn weinig posters in zwart wit die zo groot liggend (50×70) worden afgebeeld. Gelukkig was daar de zebra. Ik ben gek op zwartwit printjes, dus waarom ik de zebra poster wilde is niet heel moeilijk 🙂

Jimmy vond de foto van de leeuw op Pinterest en deze vonden we allebei meteen gaaf. Helaas was deze foto nergens te vinden als poster. We namen een gok en hebben de foto laten afdrukken bij de Kruidvat.. Het was even spannend omdat deze poster 50x70cm moest zijn. Gelukkig was de poster goed gelukt en maakte de leeuw onze muur compleet. Jimmy maakte zelf nog wat posters die we ook bij Kruidvat lieten afdrukken. Een daarvan waren de coördinaten van ons appartement met daaronder HOME. Dit vonden we heel mooi, maar het bleek al snel niet praktisch. Ik deel graag foto’s op Instagram, maar we willen niet dat iedereen weet waar we wonen. Jimmy bewerkte dan wel eens een foto waarin hij de coördinaten weg haalde. Uiteindelijk besloten we dat hier echt een andere poster voor in de plaats moest komen, want dit was niet handig. Inmiddels hebben we de posters al vaak veranderd en dat is juist het leuke! In december wisselen we een paar posters om voor kerstboompjes of een kerst-quote. Tot nu toe blijven de posters wel zwartwit, dit past het beste in ons interieur.

 

 

De vitrinekast kochten we voordat we een huis hadden

Onze aller eerste échte aankoop was deze prachtige kast! Het grappige is dat we deze kast al kochten voordat we überhaupt gingen samenwonen. Het plan was er al, maar we konden geen huisje vinden. Jimmy en ik stuurde elkaar regelmatig foto’s door van meubels of andere ideeën. Toen ik deze kast, via Pinterest, tegen kwam was ik opslag verliefd. Jimmy gelukkig ook! We wisten toen al goed wat voor stijl we zouden willen en deze kast paste daar perfect bij.. Ik moest alleen nog zoeken waar de kast vandaan kwam en dan zouden we het onthouden voor ‘tegen die tijd’.

Al snel kwam ik er achter dat de kast van Kwantum was, maar uitverkocht! Ik zag dat iemand een advertentie op marktplaats had gezet dat ze op zoek was naar deze kast. Ik besloot dat ook te doen, gewoon zomaar, je weet het nooit. Niet wetende dat ik al heel snel een bericht zou krijgen met iemand die de kast verkocht!

Wij wonen in Eindhoven, de kast kon opgehaald worden in Zoetermeer, maar we hadden nog geen uitzicht op een huisje… Ik vertelde het mijn ouders en mijn vader zei ‘Ik regel wel een busje, dan kunnen we het zaterdagochtend ophalen?’. Totaal onverwacht, maar dit was echt een momentje van “het had zo moeten zijn”. De kast heeft een tijd bij mijn schoonouders in de garage gestaan. Later gingen ze verhuizen en werd de kast verplaatst naar de nieuwe garage. Ruim een jaar later na aankoop van de kast, kregen we éindelijk bericht dat we een appartement konden kopen. Gelukkig vonden we de kast nog steeds mooi! We krijgen nu nog steeds veel reacties op de kast wanneer ik een foto plaats op Instagram. Daarom kon deze niet ontbreken als eyecatchers 🙂

 

DIY hoofdbord
We besloten het bed van Jimmy mee te nemen en geen nieuwe te kopen. We vonden het belangrijker om de rest aan te kleden, plus het bed was nog prima! De slaapkamer kreeg een andere stijl dan de rest van het huis. Meer scandi boho en niet industrieel. We vinden het fijn dat de slaapkamer rustiger en licht is en zwart past daar niet bij. De eerste maanden hebben we niet veel aan de slaapkamer gedaan. We hadden genoeg geklust en daar waren we even klaar mee.

Toen viel mijn oog op een DIY-project van Karwei, waar ze hout strips als hoofdbord gebruikte. Dit zag er zó leuk uit en paste bij het plaatje in mijn hoofd. Tijdens ons bezoek aan de Hornbach zochten we naar deze strips. We werden toen verliefd op witte steen strips. Mensen om ons heen begrepen eerst niet goed wat het plan nu was. Witte muren waar je witte steen strips tegen aan plakt? ‘Of komt er nog een kleurtje op de muren?’.. Nee, wacht maar af, dit word mooi dacht ik al die tijd 🙂

Terwijl Jimmy met de steen strips aan de slag ging, ging ik de stad in voor decoratie. Boven de strips werden 2 fotoplanken van de JYSK gehangen en alles moet meteen af natuurlijk. Ik had totaal geen idee wat ik op de plankjes wilde en meestal vind je niks als je het echt op zoek gaat.. Die dag had ik geluk, want ik vond heel veel leuke dingen! Een licht slinger en waxinelicht houder van søstrene grene, een kaars bij H&MHOME en een rotan blad van de bijenkorf. Ook kocht ik een houten fotolijst en nog wat andere decoratie die niet op het plankje zouden komen. Thuis hadden we al 2 witte foto lijsten van IKEA en 2 posters van Desenio. Deze samenstelling bleef heel lang hetzelfde tot ik één keer wilde wisselen voor nieuwe foto’s op Instagram. Nu blijf ik decoratie wisselen op de plankjes haha.

 

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en wat volgens jullie de leukste eyecatcher is.. Laten jullie het me weten? 🙂

Liefs Cynthia

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *