Ik las de oproep van Petra: wil je ook je eyecatchers op mijn blog? Nou dacht ik toen: ik wil best mijn kasten laten zien, daar krijg ik altijd heel veel leuke respons op. “Leuk joh”, was het antwoord van Petra, “ als je dan een blogje wil schrijven met foto’s en met zoveel woorden” moest ik wel even slikken. Okay, hoe ga nu een leuk verhaaltje schrijven over kasten?! Ik laat het maar gebeuren en typ gewoon een end heen en zie wel waar het schip strand, of in dit geval: waar de kast beland.

 

Ik ben dus Irma en de care taker van het Instagramaccount @Irma_van_69 .  ,een geboren Amsterdamse. Inmiddels woon ik al wel weer een aantal jaren, met heel veel plezier, in het Zaanse. Als jullie ergens nieuwsgierig naar zijn, aarzel niet en stuur me een berichtje. Om hier nou alles op te lepelen over mezelf terwijl ik eigenlijk niet de Eyecatcher ben.. 🙂

 

Je moet er wat voor over hebben

Dus mijn verhaaltje nu over de echte eyecatchers.
Als je bij ons de kamer binnenkomt, is dit zowat het eerste wat je ziet. De eerste kast, waar ik vanaf het moment dat ik hem op marktplaats zag verliefd op ben. Het is een oude Biedemeier kast. Niet te hoog, niet te breed, eigenlijk dus precies goed. We hebben hem gekocht toen we nog in het vorige huis woonden. Hij was lichtgrijs en ik was echt op slag verliefd. Bod gedaan, contact gezocht en hup de auto in en halen die handel.
Was even een stukje rijden vanuit het Zaanse, maar hè, je moet er wat voor over hebben toch.
Thuis hebben we hem groen geschilderd, passend bij de rest van het interieur toen. Uiteindelijk is de kast ook mee verhuisd en kreeg hij een andere kleur. Ik wilde een stoer en industrieel interieur, so black it was.

 

Bijzonder hoe je met een andere kleur een heel andere vibe kan creëren

Dat zwarte duurde niet zo heel lang of ik ging weer terug naar groen. Langzaamaan wilde ik toch wat meer licht en rust in huis. Kwasten weer gepakt en alles werd in huisje 69 geschilderd. Zo werd ook de kast weer onderhanden genomen. Inmiddels is hij een soort van grijze, helemaal passend bij de sfeer die ik graag wil in huis. Heel lang hebben er leren handgreepjes op gezeten. Inmiddels zijn deze ook verwisseld met een paar hele mooie knoppen van de ZaraHome. Bijzonder toch dat je met een andere kleur een heel andere vibe kan creëren. Bijzonder en toch ook wel makkelijk. Lang leven de verf, kwasten en rollers. En eerlijk is eerlijk: ik heb ook wel een man die het allemaal ok vind. Voor je het weet is hier namelijk zomaar ineens een muur of een kast geverfd.

Zeg nou zelf, een mooie kast toch?! En je kunt er heerlijk veel spulletjes in kwijt. Omdat hij in de buurt van de keuken staat, hebben wij er bv extra glazen in. Moet er wel gelijk bij zeggen dat we er ook “rotzooi” in hebben hoor. Ik zal jullie de open deuren besparen voordat alles eruit valt. Ik vind zelf ook de radio op de kast een eyecatcher. Deze hebben we ooit in een 2ehands winkel gekocht. Ik vind de kleur van de radio er zo mooi bij passen. Past precies bij de stijl die ik wil. Vraag me niet welke stijl, denk niet dat het een naam heeft. Het kleine kastje/ bijzettafel is van de Action. Hier heb ik het hout in een eiken kleur gebeitst zodat deze net even anders is. Uiteindelijk hebben wij niet zo een heel groot huis. Maar een paar kasten is geen overbodige luxe zeg maar.

 

 

Het leuke van zo een kast is dat je kunt wisselen met accessoires

Wij hebben uiteindelijk nog een mooie kast gekocht: een oude apothekerskast. Of oude dokterskast. Deze hebben we bij van Dijk en Ko gekocht in Amsterdam Noord. Weet niet of jullie daar weleens geweest zijn?! Niet te doen zoveel leuke (2e hands) spullen. Een walhalla voor de liefhebber. Kasten, spiegels, tafels, stoelen, noem het maar op. Mocht je ooit een keer in de buurt zijn.. Voordat we deze kast kochten hadden we ander, industrieel, exemplaar. Dat was een open kast en weinig ruimte voor opruimen. Even lekker struinen in de grote loods van van Dijk en Ko leverde deze toffe kast op. Ook deze kast paste precies in het plaatje wat ik voor ogen had. Bovenin leuke decoratie en onderin spullen die je liever uit zicht hebt.

Wij zijn er echt heel erg blij mee. Het leuke van zo een kast is dat je kunt wisselen met accessoires. Ik kan je vertellen: dat gebeurt nog wel eens. Om de kast een beetje eigen te maken, heb ik de achterkant behangen. Zit er ook meteen wat frisser uit toch.

 

 

Nu ik er zo naar kijk, het wordt tijd om weer eens te veranderen

In de kast staat op dit moment ook een klein blikken gekleurde motor rijden. Past natuurlijk niet bij het interieur. Maar deze is van mijn vader geweest en heeft dus emotionele waarde. Omdat ik er ook plantjes in heb, staat de deur wel af en toe open. Kunnen de plantjes weer even ademen. Nu ik er zo naar kijk, het wordt tijd om weer eens te veranderen. En om er in de avond ook van te genieten staat er mooie lamp van Kwantum naast. Omdat er glazen “planken” in leggen, is hij helemaal verlicht aan de binnenkant. Voor nu zijn wij heel blij met de kasten. De oude Biedemeier hebben we echt al heel wat jaren. De apothekerskast hebben we nu een jaar of 2. Vooralsnog zeg ik, ik doe ze nooit meer weg. Maar je weet: niets veranderlijker dan een vrouw. Inmiddels is ons interieur een stuk rustiger en lichter. Beiden kasten passen daar heel goed bij denk ik. Lang leve de verfkwasten.

 

 

Ikea schoenen kastjes

Wat nog niet zo lang geleden ook aangepakt is, is de gang. Waar we eerst de jassen aan deze kant hadden hangen, hangen nu kastjes. Ook hier wilden we het wat rustiger. Dit zijn dus Ikea schoenenkastjes. We hebben deze wel helemaal aangepast naar onze eigen smaak. Dat betekent dus dat we ook de deurtjes hebben aangepast. Hans heeft andere deurtjes op maat laten zagen en deze er weer ingezet. Voordeel nu is, de bovenste rij zijn echt deurtjes en de onderste kiep kantelt nog steeds. Met verder wat kleine aanpassingen hebben we het verder naar onze smaak gemaakt. Andere greepjes welke we van Handles and More hebben, mooie witte leren. En we hebben er een eiken plank op geplakt. Deze kun je heel makkelijk op maat laten zagen bij de bouwmarkt.

 

 

De gang is nu ook een eye catcher

De mooie grote ronde spiegel komt bij de Xenos vandaan. Inmiddels hebben we ook wat schilderijtjes opgehangen. In een van de lijstjes heb ik de superleuke tekening gedaan van @Bibaatjeb. Zij maakt echt de leukste tekeningen.  Al met al, is de gang nu ook een eyecatcher. Door de zelfgemaakte kastjes en door wat we er op hebben gehangen.

 

 

Waar hangen de jassen nu: ik hoor het jullie denken. Aan de andere kant hebben we een nis. Daar hangen nu dus de jassen. Niet noodzakelijk meer ruimte, ziet er wel opgeruimd uit. Het oog wil ook wat toch. Uiteindelijk is het natuurlijk onze smaak. Maar ik hoop dat jullie het in ieder geval leuk vonden om dit te lezen en om onze eyecatchers te zien. Ik heb nu nog meer respect voor Petra en natuurlijk andere bloggers. Man man wat is het lastig om een beetje leuk stukje te schrijven. En of het leuk is moet ik natuurlijk nog maar afwachten.

Be kind please.

Liefs, Irma

 

 

4 antwoorden
  1. Simone
    Simone zegt:

    Irma! Wat leuk om te zien dit!! Superleuk geschreven en echt een tof interieur. Petje af, hoor. Ik heb namelijk totaal GEEN inzicht haha Misschien moet ik jouw expertise even ‘lenen’ i.p.v. jij de mijne 😄😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *