Vanaf kleins af aan ben ik al gek op interieur, op mijn kamer bij mijn ouders thuis heb ik regelmatig de kwast gepakt en zat er weer een andere kleur op de muur. Op mijn fietsje ging ik dan naar de bouwmarkt welke maar 500 meter verderop was en kwam ik weer thuis met een nieuwe emmer verf. Gelukkig hou ik het tegenwoordig een stuk rustiger in huis en ga ik voor neutrale kleuren met echte eyecatchers in het interieur, kijk je met mij mee?

 

Voordat ik mijn eyecatcher laat zien aan je stel ik mij graag even voor. Ik ben Chantal, het gezicht achter @wonenbijchan op Instagram. Ik deel mijn dagelijkse bezigheden en praatjes als echte interieurjunkie en neem jullie mee tijdens mijn DIY’s in huis, aankopen en vooral de welbekende veranderdrang want tja, stil zitten kan ik niet! Elke zondag kun je bij mij ook de wishlist van… vinden, hierin delen andere interieurjunkies hun top 5 wishlist mét echte eyecatchers! Doe je ook een keer mee Petra?

 

Salontafel

Deze eyecatcher verveeld geen moment en staat al 2 jaar op deze plek, heel uniek dat iets niet van plek veranderd. Eerlijk, een salontafel verplaats je ook niet zomaar naar een andere plek of ruimte. Voordat wij deze salontafel van VidaXL kozen wij voor 3 ronde tafeltjes, erg leuk maar voor ons echt niet praktisch. De tafeltjes waren heel onstabiel en met visite over de vloer waren de tafeltjes zó vol. Ik ging op zoek naar een nieuwe salontafel maar dat werd nog een uitdaging want of ze waren té duur of ze waren niet mooi. Na een lange zoektocht vond ik deze toffe salontafel met een houten tafelblad met allemaal kleine boomstamschijfjes in diverse maten, opslag verliefd en staat helemaal fantastisch in huis!

 

 

Knoflookmand

We blijven nog even hangen in de woonkamer voor de knoflookmand, net zoals bij Petra is dit echt mijn nieuwe eyecatcher in huis. Hij staat op een rotan tafeltjes van Xenos en komt hierdoor echt tot zijn recht. Ook mijn knoflookmand is van De Woonkant en ik heb gekozen om deze te gebruiken met hele mooie fluffy pluimen. De knoflookmand is een item welke niet door veel winkels en webshops worden verkocht en hierdoor een echt uniek item is in je huis, deze valt zeker op! De knoflookmanden worden gemaakt in Afrika en bij aankoop van de manden hangt de naam van de dame welke de knoflookmand heeft gemaakt, heel bijzonder! Geen één knoflookmand is dan ook hetzelfde omdat ze handgemaakt zijn, je hebt echt een uniek exemplaar in huis.

 

 

Verven

Dat ik mijn hand er niet voor omdraai om de muur weer te verven is bij de meeste wel bekend. Experimenteren met een muurtje vind ik tof en daardoor heb ik al 2 toffe eyecatcher gecreëerd met de verf van Vestingh Paint! In de slaapkamer ben ik ongeveer 50 centimeter de hoek om gegaan met de kleur MIST no. 128 van Vestingh Paint. Onze slaapkamer heeft hierdoor zoveel meer uitstraling gekregen en het geeft een special effect. Als je binnenkomt in onze slaapkamer dan valt het gelijk op en is het dus toffe DIY eyechatcher!

Je vraagt je nu vast af op welke muur ik nog meer los ben gegaan? Dat is de muur in de keuken! Als ik ergens ontzettend blij mee ben dan is het onze keuken, heerlijk licht en van alle gemakken voorzien. Toch miste ik een beetje uitstraling in de keuken en wie wat bewaard heeft wat… Er stond nog een klein beetje Mushroom no. 287 van Vestingh Paint en ik ging dus aan de slag! In de hoek van de keuken, boven de vaatwasser heb ik een vlak geschilderd met deze kleur. Door deze toevoeging is onze keuken veel sprekender geworden en valt dit gelijk op. Zo zie je maar, gooi nooit je restjes verf weg want ineens heb je een ingeving en kan je echt iets heel tofs creëren wat weinig tijd en geld kost!

 


Keramieken vaas 

Volgens mij is dit het meeste gewilde item van het afgelopen half jaar van menig interieurjunkie, de keramieken vaas van H&M home. De meeste interieurjunkies zijn helemaal verliefd op deze vaas en dit toffe item is dan ook elke keer in een mum van tijd uitverkocht! De eerste hype rondom deze vaas had ik helemaal gemist totdat afgelopen december een stylist van vtwonen bij ons langs kwam voor een fotoshoot. De inmiddels welbekende vaas gebruikte ze bij bijna al haar stijlopdrachten en ik zag hoe tof hij stond in huis! HEBBEN!

Helaas heb ik ook even geduld moeten hebben totdat de vaas weer online zou komen maar ik heb hem weten te bemachtigen! Regelmatig komt hij online dus het is de moeite waard om je aan te melden bij H&M home om een reminder te krijgen wanneer hij weer op voorraad is.

 

 

Trap

Last but not least, dé trap! Dit toffe project heb ik pas geleden afgerond en is een echte eyecatcher wanneer je bij ons de hal binnen komt lopen. Wij hebben een ontzettende mazzel gehad dat bij de oplevering van ons huis in 2017 er al een prachtige trap in zat, alleen de afwerking moest nog gedaan worden. Ik kan je vertellen, de stootborden hebben we gelijk in de lak gezet maar daar is het ook bij gebleven…

 

Onze trapleuningen hebben 3 jaar in de grondverf gestaan, ja echt… 3 jaar. Het werd dus wel eens tijd om hier actie op te gaan ondernemen! Zo gezegd zo gedaan, ik ben de laatste tijd meer zwart aan het toevoegen in het interieur dus de keuze voor zwarte trapleuningen was snel gemaakt. Als je mij inmiddels wat langer volgt dan weet je dat ik het vaak niet bij één ding kan laten dus van het één kwam het ander, een lambrisering! Met de kleur warm beige van Karwei en de trapleuningen is onze trap een echte toffe eyecatcher geworden in huis. Ben je nog op zoek naar een mooie toffe neutrale kleur in huis? Dan kan ik echt warm beige van Karwei aanraden!

 

 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar mijn eyecatcher in huis? Neem gerust een kijkje en wie weet kan ik jou ook inspireren met toffe items in huis.

 

Liefs, Chantal

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *