Hi! Ik ben Eva maar misschien ken je me ook wel van @huisje_van _5. Huisje van 5 staat voor ons samengesteld gezin van 5. Wij wonen aan de rand van het mooie Friesland. Ik ben eigenaresse van Beauty Car, als ambuland hairstylist kom ik bij de mensen thuis om ze te voorzien van een prachtige coupe. Doordat ik veel bij mensen over de vloer kom zie ik ook alleemaal leuke ideeën op het gebied van interieur, en kan ik mijn ideeën ook weer met mijn klanten bespreken. Naast mijn werk als ambulant kapster is mijn hobby ook interieur styling, had ik dit werk niet gedaan had ik zeker iets op het gebied van interieur gedaan, maar wie weet? Er ligt nog een toekomst voor ons.

Wat ik graag wil uitstralen in huis is rust, eenheid maar vooral gezelligheid

In september 2020 is huisje van 5 ontstaan. De gedachte erachter was om mijn styling ideetjes, DIY’s te delen om andere mensen te inspireren. Huisje van 5 is al aardig aan het groeien en krijg zulke leuke berichten dat het me helemaal enthousiast heeft gemaakt. Nu uiteraard de eyecatchers van Huisje van 5.

Wat ik graag wil uitstralen in huis is rust, eenheid maar vooral gezelligheid. Een huis moet een warme plek zijn om te wezen. Landelijk en stoer vind ik een mooie combinatie, door oud en nieuwe dingen met elkaar te matchen krijg je een leuke eenheid. Een bezoekje aan de kringloop of antiek winkel levert soms super gave spullen op. Zo vind ik het leuk om spullen in huis te hebben met een verhaal, zo heb ik een oude vleesmolen omgetoverd tot plantenbakje, een petroliestel en een biscuitblik uit de oorlog die de veteranen meenamen het veld in voor sier in de keuken. En heeft mijn zoon een stoere oude wapenkist op zijn kamer.

 

Zo zag ik mijn oma altijd zitten met het bakje aardappelen op schoot

Mijn smaak en stijl is al meerdere keren verandert, de mode verandert ook uiteraard en zie ik elke keer weer nieuwe dingen waardoor de veranderdrang weer aanwezig is. In ons huis zijn een paar eyecatchers, waar wij altijd veel reacties op krijgen. Ik kon moeilijk kiezen want ik kan over veel dingen in huis wel iets vertellen. Maar dit zijn ze geworden. Zo is onze keuken aan de kleine kant, dus ik begon praktisch te denken door niet het hele aanrecht vol te hebben met spullen. Een oude kruideniersbak leek mij super gaaf! Dit past helemaal bij de stoere en landelijke sfeer in huis. Ik ging op zoek of er iemand was die hem op maat kon maken.

Op marktplaats kwam ik iemand tegen die de bakken maakt, en laat het nu toevallig ook in eigen stad zijn. Na wat over en weer berichten en de wensen die ik graag wilde is deze eruit gekomen, een ware eyecatcher in de keuken. (zie foto) Er zijn al veel die deze handige tip hebben gebruikt in hun keuken, het is zo handig voor al je fruit, uien, noten etc. De drieluik die erboven hangt is voor ons ook een echte eyecatcher in de keuken en heeft voor mij ook emotionele waarde. Op de drieluik zie je mijn oma aardappelen schillen, zo zag ik mijn oma altijd zitten met het bakje aardappelen op schoot. Toen mijn oom deze drieluik had ontworpen, wist ik gelijk dat deze bij ons in de keuken zou komen. Oma wordt bij ons in de keuken af en toe afgewisseld door een groot schilderij van het melkmeisje.

 

 

Het voelt elke ochtend of je in een steegje wakker wordt

Nog een eyecatcher in ons huis is onze slaapkamer. Een slaapkamer moet een fijne en warme plek in huis zijn. Alle muren waren kaal en wit, dat vind ik sowieso te kil, maar ik kon hier mooi mee aan de slag, ik had wat moodboards gemaakt via Pinterest. Zo kon ik mooi wat ideetjes met elkaar combineren maar vooral mijn eigen stijl en hand in leggen. Het effect van een oude stenen muur leek mij erg gaaf, had het al een paar keer voorbij zien komen. Een behangetje achter het bed vind ik zelf altijd zo standaard en laat ik daar nou niet van houden. Dus we hebben gekozen om de muur aan de zijkant te bekleden met een gaaf stoer behangetje. Je hebt zoveel soorten op het gebied van stenen muren, maar dit fotobehang van Graham & Brown is gewoon levensecht. Het voelt elke ochtend of je in een steegje wakker wordt. De vraag was ook vaak of het wel echt behang was. De rest van de muren hebben we erop aangepast door te kiezen voor een donker bruine tint, die ik heb laten mengen, ik heb gekozen voor Flexa muurverf mat in de kleur chocolade.

 

 

Als wij in het bos wandelen kom ik nooit met lege handen thuis

Achter ons bed staat het alom bekende bankje wat je toch wel vaak voorbij ziet komen op social media. Ikk vind het decoratief maar vooral ook praktisch. Om je kleding op te leggen, of om op te zitten als je je schoenen aan wilt trekken etc. Het bankje kun je elke keer weer opnieuw stylen, en dat maakt het zo leuk.  Zo heb ik nu een tak op het bankje staan die ik heb meegenomen uit het bos. Als wij in het bos wandelen kom ik nooit met lege handen thuis. Spullen uit de natuur vind ik het mooiste wat er is. Deze tak past perfect bij de kleur van ons dekbed van Essenza home.

Ik heb gekozen voor een contrasterende kleur dekbed, ik koos voor de kleur minte leather brown van Essenza home. De minte is een premium kwaliteit gemaakt van 300tc katoen satijn, extra zacht, duurzaam en heeft een lichte glans. Wij zijn helemaal verkocht, het is elke avond een feestje om onder te liggen. Om de slaapkamer helemaal af te maken en het stoere van de muur terug te laten komen heb ik gekozen om een hoofdbord te maken van steigerhout. Ik heb altijd allerlei projecten in mijn hoofd. Deze had ik uitgewerkt op papier en besproken met mijn handige man en die mijn stijl helemaal ok vind die heeft deze in elkaar gezet. Wat vinden jullie?

 

 

Je ziet bij elke foto zit wel een achterliggend verhaal

Ons toilet krijgen wij ook altijd veel reacties op als we visite hebben. Je merkt ook dat mensen wat langer op de toilet blijven zitten haha. Ik ben niet van de fotolijstjes met foto’s erin, of canvas doeken aan de wand met een foto erop. Dus ik wilde wel iets gaan doen om toch ons terug te laten komen in huis. Zo heb ik een foto Wall gecreëerd in de toilet. Elke keer kan ik weer nieuwe foto’s eraan toevoegen of weghalen. Kinderen vinden het ook enorm leuk want bij elke foto zit wel een achterliggend verhaal. Ik heb alles laten printen in 13×13 cm formaat bij smartfoto’s.nl en in de kleur sepia laten afdrukken. Zo zorg je ervoor dat het een eenheid wordt en niet te druk overkomt.

 

 

Hopelijk vond je het leuk om mijn eyecatchers in ons huis te lezen en ben je misschien wel geïnspireerd geraakt. Op mijn Instagram account vind je altijd leuke DIY en nieuwe eyecatchers. Wie weet zie ik je daar! 🙂

Liefs Eva.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *