Hoi allemaal! Mijn naam is Tamara van de Instagrampagina @beginterieur. Sinds twee-en -een-half jaar woon ik met mijn vriend samen in onze eerste woning. Waar ik voorheen totaal niet bezig was met interieur, is vanaf het moment dat ik wist dat we ons eigen plekje zouden krijgen, mijn passie hiervoor gegroeid. Ik was meteen enthousiast online inspiratie aan het zoeken op Instagram en Pinterest.

 

Ik vond eind 2020 dat het tijd was voor een nieuwe hobby

Nadat ik vorig jaar door een klein ongeluk een lange tijd minder kon werken (inmiddels gaat het trouwens weer super goed), had ik veel tijd over. Ik vond daarom eind 2020 dat het tijd was voor een nieuwe hobby. Ik schafte mijn eerste spiegelreflex camera aan en begon met beginterieur! Inmiddels plaats ik hier dagelijks foto’s van mijn industriële interieur en mijn twee katten. Óf mijn favoriet: een combinatie van beide. Voordat ik met dit account begon volgde ik Petra al een lange tijd met mijn privé-account. Een aantal week geleden, zag ik een oproep van Petra voorbijkomen of er mensen in een leuke blog hun eyecatchers wilden delen. Voor mijn werk schrijf ik wekelijks blogs voor Meubelbeslagonline en dit leek mij de uitgesproken kans om eens over mijn eigen interieur en tweede kans eyecatchers te schrijven!

 

Mijn interieur

Ik omschrijf mijn interieur vaak als industrieel met jungle-vibes. Ik hou van zwarte stalen frames en robuust hout, maar ook van veel planten en dieren. Speciaal voor deze blog heb ik al mijn plantjes eens geteld. Het zijn er precies veertig! Ik zou trouwens liegen als ik zei dat ik groene vingers heb. Er sneuvelen regelmatig planten, maar dit weerhoud mij niet om ze te blijven kopen. Alleen in mijn woonkamer en keuken kun je al vijftien dieren terugvinden als bijzettafel, bloempot, beeldje en zelfs als zeeppompje. En dan heb ik mijn twee kattenvriendjes nog geeneens meegerekend. Verder heeft mijn woonkamer een petrol kalkverf accentmuur en daarom ook een aantal blauwe decoratiestukken. Ik hou van industriële items die van andere producten gemaakt zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal accessoires waarin tandwielen, bouten en moeren zijn verwerkt.

 

 

Tweedek(h)ansjes

Één van de vele dingen die ik mis aan de periode waar wij nu inzitten is het kringlopen. Ik kan mij herinneren dat ik als kind het concept kringlopen echt niet begreep. Mijn moeder was namelijk altijd al groot fan en kwam vaak met muf-ruikende spullen terug in de auto, waar ik dan op haar zat te wachten. Vorig jaar besloot ik na al die jaren eens een keer met haar mee naar binnen te gaan. En wat denk je? Ik zag de één na de andere schat voor een prikkie in de stellingen staan. Sindsdien ben ik helemaal om!

Ook via Marktplaats zijn enorm veel pareltjes te vinden. Een aantal weken geleden scoorde ik hier nog twee industriële lockerkasten. Via Marktplaats vind je vaak items die uniek zijn en niet in iedereen zijn huis staan. Al moet ik zeggen dat ik ook niet kan wachten totdat de Action en Xenos weer openen!

 

Glas in lood

In het normale leven ga ik regelmatig op kringloopavontuur. Tijdens één van deze kringloopsessies zag ik dit leuke glas-in-lood raampje staan. Zwart met blauw, perfect voor in mijn woonkamer! Het raampje had geen prijskaartje, wat meestal een hogere prijs betekend. Ik besloot de prijs tóch aan een medewerker te vragen. Het glas-in-lood raam ging voor €2,50 met mij mee naar huis. Ik vind glas-in-lood tof omdat elk raam uniek en handgemaakt is. Inmiddels heb ik mijn collectie uitgebreid met een oranje exemplaar gescoord via Marktplaats. Deze staat zoals jullie even verder in de blog kunnen zien achter een andere eyecatcher.

 

 

Steeksleutels

Ik krijg regelmatig de vraag waar we dit leuke gereedschapssetje vandaan hebben Deze steeksleutels zijn een erfstuk van mijn vriend zijn opa. Wederom in kleuren die perfect in ons huis passen. Ik vind het een erg bijzonder idee dat mijn vriend zijn (inmiddels overleden) opa dit gereedschap ook daadwerkelijk dagelijks gebruikte in zijn garage. Bij ons zijn de sleutels met pensioen en worden ze alleen voor de decoratieve functie gebruikt..

 

 

Bijzettafel

Soms loop je de kringloop binnen en zie je iemand voorbijlopen met een pronkstuk in zijn of haar mandje. Baal je dan even dat je niet vijf minuten eerder was! Bij een kringloop waar ik regelmatig kom is altijd een hoek met rood-wit lint afgezet. Achter dit lint staan veelal grotere items die door mensen gereserveerd zijn om op een later moment op te komen halen. Deze prachtige gouden bijzettafel stond ook achter dat lint. Ik vond hem meteen geweldig, maar helaas hij was gereserveerd.

Toen ik een week later weer in de buurt was besloot ik nogmaals te gaan kijken. Het mooie tafeltje stond nog precies op dezelfde plek. Ik deed navraag bij de persoon achter de balie en wat bleek? Het item was niet binnen de reserveringstermijn opgehaald waardoor ik hem mee naar huis mocht! Wat een geluk! De vriendelijke medewerker zette hem alvast voor mij bij de kassa neer zodat ik mijn rondje af kon maken. Terwijl hij daar stond zag ik zeker drie mensen naar het tafeltje lopen, hij was dus erg gewild! Gelukkig staat hij nu in mijn huis te pronken met een mooi Strelitzia plant er op. Kun je geloven dat mensen zulke items naar de kringloop brengen?

 

 

Flessenopener

Dit item is niet alleen decoratief, maar is ook functioneel als bieropener. Zoals ik eerder al benoemde vind ik het geweldig als items van andere producten gemaakt zijn. Ook deze opener kwam ik tegen in de kringloop. Door zijn onafgewerkte uiterlijk past hij perfect in mijn industrieel interieur en is het niet erg als deze op tafel ligt. Het mooie is dat hij ook nog eens heel fijn werkt. Mijn vader heeft de opener zelfs nagemaakt met materiaal uit zijn garage. Een leuke DIY!

 

 

Hamer kaarsenhouder

Nóg een item die gemaakt is van oud gereedschap. Dit stuk gereedschap herkent iedereen natuurlijk meteen: de hamer! Ik vraag mij bij al deze gerecyclede items wel altijd af hoe iemand er bij komt om zoiets te maken. Kaarsen en een hamer zijn twee dingen die ikzelf niet snel met elkaar zou associëren. Hetzelfde geldt trouwens voor gereedschap en een flessenopener. Al zullen veel na een dag klussen wel een biertje lusten. Zou iemand het combineren van een bout en moer als enige oplossing hebben gezien voor het openen van een flesje bier? De kans is groter dat de maker net als ik houdt van industriële details, of een vrouw/vriendin heeft met een industriële smaak.

 

 

Ik ben benieuwd wat voor verhaal jullie zouden bedenken voor de totstandkoming van de hamer-kandelaar. Laat je fantasie vooral de vrije loop! Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn blog over tweede kans eyecatchers. Uiteraard heb ik nog veel meer eyecatchers in huis, en hoop ik dat je daar nieuwsgierig naar bent geworden. Kom vooral een kijkje nemen op mijn feed, wie weet inspireer jij mij ook!

Liefs Tamara

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *